Bebeklerde Kişisel Bakım Nasıl Yapılmalı?

Bebeklerde kişisel bakım nasıl yapılmalıdır? Hijyen konusunda taviz vermeden hem sağlıklı hem kişisel hijyen kurallarına uygun olarak neler yapılmalıdır?

Dünyaya gelişi ile birlikte varlığımızın varlığı ile anlam bulduğu bebeğimiz ile hayatımıza bir anda değer gelmektedir. Sebebi varlığımız olan çocuklarımızın sağlıklı yaşamları arasında önemli yeri olan kişisel bakım hakkında sizlere bu yazımızda bilgiler vermeye çalışacağız. Özellikle yeni doğan bebeklerde kişisel bakımın önemi üzerinde durursak bebeğimizin sağlıklı birey olması yönünde bu konunun önemi daha iyi anlaşılacaktır. Bebeklerde kişisel bakım olarak öncelikle dikkat edilmesi gerekenler içinde bebeğinizin bakımı kadar bu bakımın nasıl yapıldığı da önemlidir. Bebeklerin cilt yapıları oldukça hassas oldukları için bakımları konusunda daha çok özen göstermek gerekir. Ufak bir yanlışlık bebeklerimizin sağlıklarında kalıcı sorunlar oluşturabilir. Bu açıdan bebeklerimizin temizliğinde kullandığımız ürünlerden, beslenmelerinde verdiğimiz yiyeceklere kadar her şeyin hijyenik olması oldukça önemlidir. Bebeğimizin sağlıklı gelişimi için bunlara dikkat etmemiz önemlidir.

Bebeklerde Kişisel Bakım Nasıl Yapılmalıdır?

Konunun başlığı olarak bebeklerde kişisel bakım nasıl olmalı sorusunun yanıtı olarak belirttiğimiz gibi uygun şartların ve ürünlerin öncelikle iyi tespit edilmesi gerekir. Örneğin bebekler düzenli olarak sık sık banyo yaptırılarak kişisel bakımlarına ilk katkı bu şekilde yapılabilir. Bebeğinizin banyosu için ona uygun banyo ortamının ayarlanması gerekir. Bunun için gerekli olanlar bebeğiniz için duş kabini ya da temiz bir leğen, antibakteriyel banyo sabunu, yumuşak pamuklu sabunlama bezi, göz yakmayan, paraben içermeyen şampuan. İlk temizlik aşamasında bunlardan yararlanabiliriz. Bebeğimizin cildi tahriş olmaması için çok bastırmadan yumuşak hareketlerle bebeğimizi yıkamaya başlayabiliriz. Güzelce bebeğimizi yıkadıktan sonra temiz, pamuklu bir havluya bebeğimizi sarıp kurulayabiliriz.

Banyo dışında bebeğimizin günlük kişisel bakımları da düzenli olarak yapılmalıdır. Bebekler ilk aylarda kusma ve ağızlarında tükürük sık çıkarırlar. Bunun için günlük ağız bezleri kullanmalıyız. Göz kapakları ve kulakları hafifçe hergün günlük olarak silinebilir. Pişik olmaması için sık sık altları değiştirilmelidir. Bez olarak kaliteli çocuk bezi kullanmaya özen göstermeliyiz. Uzun süre altının bez içinde kalması uygun değildir. Arada havalandırmak gereklidir. Böylece pişik oluşumu büyük ölçüde önlenmiş olur.

Bebeğinizin Beslendiği Kaplara ve Giysilere de Dikkat Edin

Bebeklerinizin temizliği için bebek ve kişisel bakım konusunda yedikleri yiyeceklerden, beslendikleri kaplara ve giydikleri giysilere kadar her ürünün temizliği önemlidir. Öncelikle bebeğinizi beslerken temiz ve iyi yıkanmış yiyecekler seçin. Emzirme öncesinde göğüslerinizin temizliğine çok dikkat edin. Her emzirme sonrasında ve emzirmeye başlamadan önce göğüslerinizi yıkamayı unutmayın. Biberonlar besleyecekseniz biberon temizliği de çok önemlidir. Uygun fırça yardımı ile biberonu her kullanım sonrasında iyice temizleyin.

Bebeklerinizin giydikleri giysilerin temizlik ve hijyeni de çok önemlidir. Bebeğiniz ilk aylar yediklerini çıkarabilirler. Bunun için tek kullanımlık önlük ya da bezler hazırlayabilirsiniz. Giysilerinin temiz olması kadar hijyenik olmasına da dikkat edin. Bunun için bebeklerinizin giysilerini ayrı şekilde ve bebek giysileri yıkamak için özel satılan deterjanlar ile yıkamanız gerekir.

Bebeklerde göz temizliği nasıl yapılmalı? Başlıklı yazımız da yine bebek bakımıyla ilgili bir diğer içeriğimiz

Bu gönderiyi değerlendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul et Mesajları Oku