Dünyanın En Güçlü 7 Silahı | Geliştirme Süreci Devam Eden
Dünyanın en güçlü 7 silahı yazımızda, geliştirme süreci halen devam eden, teknolojik açıdan en büyük ve en güçlü silahları detaylı olarak anlattık
1900’lerin başından günümüze kadar yaşanan savaşları düşündüğümüzde hemen hemen her savaşta ülkelerin çeşitli yeni silahlar denediklerini görebiliriz. 1950’den sonra ise artık yüz yüze savaş yerini giderek teknolojik silahlara bıraktı. Öyle ki dünyanın bir ucundan fırlatılan bir füze 15 saatlik bir uçuştan sonra binlerce kilometre uzaktaki hedefini vurabiliyor. Bilinen silahların yanında bir de proje halinde olan ve gizli bir şekilde geliştirilmeye özen gösterilen silahlar da mevcut. Bu listemizde geliştirilme süreçleri gizli olarak devam eden en güçlü silahlara göz atacağız.
İçerik Tablosu
Juliette Deniz Sistemleri Hayaleti
Hayalet gemi denizdeki sürtünmeyi geleneksel deniz taşıtlarının dokuz yüzde birine düşürürken gelişmiş, süper kavitasyonlu bir gizemli gemi. Hayalet 10 metrelik dalgalar boyunca en yüksek hızlarda ilerleyebilen Gyro stabilize edilmiş çift dubalı süper hızlı bir tekne gövdesi kullanıyor. Suyun üstündeki yüzeyi oldukça sivri ve sualtı kontrolü 22 bilgisayar tarafından gerçekleştiriliyor. Sabitken veya yavaş hareket ederken gövdesi suya oturuyor, daha hızlı iken yüksek kaliteli alüminyum gövdesi tekneyi kaldırır ve tam denge sağlıyor.
Geminin itiş gücü T53 703 turbo şarjlı motorlar tarafından sağlanır. 90 kilometre hıza ulaşma yeteneğine sahip olabilir. Deniz üstü, deniz altı ve mayın önleme de dahil olmak üzere birçok farklı görevi gerçekleştirebilir. İçinde bulunan M197 20 milimetre döner top BGM176 füzeleri ve ileri derecede hassas plastikten roketleri yok eder. Her hayalet gemi üç ila beş denizciden oluşan bir mürettebata sahip ve taşıma için C17 Globemaster uçağına uyacak olacak şekilde sökülebilir. Hayalet gemi üretimi için yaklaşık 10 milyon dolar harcanması gerekiyor. Bu da diğer askeri gemilerle karşılaştırıldığında kovada bir damla eder.
Dünyanın en güçlü 7 silahı yazımızda yer alan bu proje hakkında detaylı bilgiyi Wikipedia’nın ilgili sayfasından inceleyebirsiniz.
Kalaşnikof Drone Tankı
Ordularda kullanılan drone sayısı artıyor. Bir çoğunuz muhtemelen gelişmiş hedefleme sistemleri olan ve 500 kiloluk bombaları taşıyabilen ve bu silahları hedefe tam olarak ulaştırabilen ABD Predator drone’larına aşina değilsinizdir. Bunu aklınızda tutarak Kalaşnikof Drone Tankı gibi kare tabanlı uçakların savaşa girecek yeni nesil silahlar olacağı mantıklı görünüyor. Rusya’nın UR19 savaş uçağı 500 santim uzunluğunda ve yaklaşık 10 ton ağırlığında 70 milimetrelik otomatik bir top ile dokuz adet M121 tanksavar güdümlü füzeler için ciddi ateş gücü barındırıyor. Etkileyici görünebilir ancak temelleri ile ilgili bazı sorunları var. Yalnızca zırhlı savaş araçlarının değil, uzaktan kumandalı savaş araçlarının da temel sorunları var.
Uzaktan kumandalı savaş araçları kontrol istasyonundan sadece 300 ila 480 metre uzaklaştıktan sonra kontrol istasyonları ile teması kaybetti. Süspansiyon sisteminden etkilenip hareket halindeyken düşmanları hedefleyemedi ve güvenilmez bir silah haline geldi. Uzaktan ateşleme kontrol sistemi de ateşlemeden önce 6 kez gecikme yaşadı ve iki kez yeniden düzenlendi. Drone Tankı ilk defa Suriye’de test edildi ve başarısızlığına rağmen Rusya’nın geliştirmeye devam ettiği bir silah olacaktır ve bu nedenle Dünyanın en güçlü 7 silahı yazımızda bu silaha da yer verdik.
Lazerle Şarj Edilebilen Drone’lar Sonsuza Kadar Uçabilir
Darpa, gövdedeki kanatlara yerleştirilmiş güneş panelleri ve bataryası bulunan bir uçak geliştirdi. Batarya drone’a enerji sağlar. Drone operatörleri bataryayı şarj eden güneş panellerine bir lazer ışını göndermeyi hedefliyor. Bu drone’a şarj edilebilir bir lazer ışını gönderildiği sürece havada sonsuza kadar uçabilmesi demek. Kulağa hoş geliyor ama birkaç sorun var. Lazer ışını aradaki mesafe uzadıkça gücünü kaybeder ve duman, sis ve yağmurdan etkilenebilir.
Darpa, drone’un 10.8 kilometreye kadar şarj edilebileceğini ancak gerçek koşullarda bu maksimum değerin değişebileceğini de belirtti. Darpa haftalarca uçabilecek ve hiçbir yere inmesine gerek kalmadan bir görevi tamamlayabilecek bu drone’u Sessiz Şahin olarak adlandırıyor.
Çin’in Dev İyonosfer Sarsan Radarı
Çinliler tarafından geliştirilen bu silah yüksek güçlü bir radar olarak tanımlanmaktadır. Radar iyonosfer adı verilen dünyanın yüksek irtifada gaz dolu katmanlarından radyo dalgaları gönderir. Çin’in bu aracı birçok yönden ABD’nin HAARP adlı silahına benziyor. Hükümetin de onayladığı hava kontrolünü içine almakla ile ilgili bir deniz komplo teorisi bulunuyor. İnsan yapımı depremler ve Tsunamilerle bir bölgede zihinsel bozulmaya neden olabileceği söyleniyor. Çin’deki radar tesisi 400 binden fazla nüfusu olan Miami veya Honolulu’dan daha büyük bir sahil kenti olan Sanya’nın yanında yoğun nüfuslu Hainan adasındadır. Tüm bu komplo teorilerine rağmen sistemin iletişimi kesebileceği ve Güney Çin Denizi’ndeki denizaltı operasyonlarını ciddi şekilde etkileyebilecek diğer uydu iletişimine geçici bir şekilde müdahale edebileceği söylenebilir. Çin bunu, denizin metrelerce altından ilerleyen denizaltıları tespit etmek için, Elf radarı için bir verici olarak bile kullanabilir.
Thor Projesi
Dünyanın en güçlü 7 silahı listemizdeki bu projenin şu andaki teknolojimizle bazı kısıtlamalara olsa da hala masada olan bir şey. Silahlı bir meteor saldırısından bahsediyoruz. 1950’lerde Jerry Pornell adındaki bir Boeing operasyon araştırmacısı geleneksel mühimmatlar veya kimyasal patlayıcılarla donatılmayan bir silah sistemini öngördü. Yörüngeden atılacak ve ağır metal bir element olan Tungsten’den yapılmış büyük bir çubuk. Buna Thor denildi ancak bazıları da Tanrı Çubuğu adını verdi. Silah araştırmacıları buna kinetik enerji mermisi diyorlar. Yoluna çıkan her şeyi yok eden süper yoğun süper hızlı bir mermi.
Bir telefon direğinin büyüklüğü ile 185 kilogram ağırlığında yaklaşık 7 metre uzunluğunda ve 30 santimetre kalınlığında bir Tungsten çubuğunun uzaydan gelen bir hedefe düştüğünü ve ses bariyerinin kırılma hızlarına ulaştığını hayal edin. Gövdesini dünyanın kabuğuna sokma yeteneğine sahip olacak ve yıkım bir nükleer patlamanın eşdeğeri olacak. Üstelik etrafına parçacık saçmadan. Ama bununla ilgili birtakım sorunlar var. Çünkü bu silahtan fazla üretmek çok maliyeti olacak. Çubukların tanesi 600 bin dolara mal olacak. Bununla birlikte Pentagon’un hala bu sene üretmeye düşündüğüne dair bir söylenti var.
Rusya’nın Nükleer Tsunami Kıyameti Torpido Posseidon
Rusya’nın Mevki6 ya da Kanya adı verilen yeni silahını duymuş olabilirsiniz. Bir zamanlar silahın bir aldatmaca olduğu düşünüldü. Araştırmacılar sistemin gelişimini 2008 yılına kadar takip etti. Her ne kadar bazıları onların en kötü silah olarak adlandırılması gerektiğini söylese de Rus ordusu bu torpidoyu halka tanıtmak için Posseidon olarak yeniden adlandırdı. Posseidon ‘un bütün kıyı şehirlerini vuracak kadar devasa bir Tsunamiyi tetikleyebileceği söyleniyor. Şimdiye kadar yapılan ölçülebilir en büyük torpido 2 metre uzunluğunda ve 200 santim çapında. Bu torpido bir kıyı hedefine karşı okyanus üzerinde uzun süreler ilerleyebilmesi üzerine tasarlanmış. 100 megaton termonükleer patlama gücüne sahip. Bu güç, Çar adlı bombanın patlayıcı gücünün iki katı. Ancak bazıları silahın sadece 2 megaton savaş gücüne sahip olabileceğini söylüyor. Ama hala bir kıyı kentini yok etmek için çok fazla gücü var. Silah o kadar büyük ki kendi özel denizaltısına ve fırlatılması için özel kapsüllere sahip.
Ayrıca Rusya torpillerin düşman filolarına saldırmak için de kullanılabileceğini söylüyor ve karada saatte 80 mil, denizde ise 70 deniz mili hıza çıkabildiğini tahmin ediyor. Bu ABD’nin herhangi bir nükleer enerjili denizaltı torpidosu ve düşman gemisi izleme torpidosundan daha hızlı olduğu anlamına geliyor. Atılan bir Posseidon torpidosuna karşı savunma seçenekleri sınırlı. Silah ayrıca 1 kilometre derinlikte de çalışabiliyor. ABD donanmasına ait denizaltılardan çok daha derinde…
Deniz Ejderhası
ABD donanması ve bilinmeyen bir savunma sistemleri üreticisi yeni bir füze üzerinde çalışıyor. Füzenin, düşman gemileri ve denizaltıları için yeni ve yıkıcı bir saldırı yeteneği olduğunu söyleniyor. Buna Deniz Ejderhası adını verdiler ama kimse ne olduğundan tam olarak emin değil. Çünkü çok gizli. Bununla birlikte füzenin bazı güncel teknolojiler kullandığı bilinmektedir. ABD donanmasına bağlı özel savaş gemilerinden, savaş uçaklarından, insansız hava araçlarından ve hatta kısa menzilli balistik füzelerden korumak için geliştirildi. Füzelerin tek dezavantajı başlangıçta sadece uçan hedefleri vurmak için tasarlandığından oldukça büyük bir başlığa sahip olmaları. Ses hızının üç buçuk katına ulaşıyor ve saatte yaklaşık 2600 mil hızla uçabilir. Ayrıca diğer savaş uçaklarının hedefleme verilerini alması gibi eğlenceli bir hilesi var. Bir gemiden atılan daha sonra bir savaş uçağı tarafından kontrol edilebilen ve hedefini vuran bir füze hayal edin.
Dünyanın en güçlü 7 silahı yazımızda, şu an aktif olarak kullanılmasa da geliştirme süreci sonrasında dünyanın sayılı ülkelerinde olacak olan, konuda belirttiğimz dünyanın en güçlü 7 silahı ve buna benzer liste içeriklerine, Rehberce.com’un Liste kategorisindeki yazıları takip ederek ulaşabilirsiniz.