Ortopedi Teknisyeni Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar?

Ortopedi teknisyeni nasıl olunur? Ne iş yaparlar ve teknikerlerin görev tanımları nedir? Ortopedi teknisyeni maaşları 2021 yılında ne kadar?

Sağlık alanında önemli meslek gruplarından birisi olan Ortopedi Teknisyenliği özellikle üniversite tercihi yapmak isteyen öğrencilerin merak ettiği mesleklerin başında gelir.

Ortopedi Teknisyenliği ile ilgili ele aldığımız bu yazımızda Ortopedi teknikerini hastalara yapılan muayenelerde doktorun verdiği talimatlarına uygun olarak hastaya protez ve ortez ürünler hazırlamakla görevlendirilen kişidir.

Ortopedi Teknisyeni Görev Tanımı Nedir?

Daha çok devlet ve özel hastane kurumlarında iş bulabilen radyoterapi teknikeri daha çok genellikle ortopedist uzman doktorların yanında görev yapan kişilerdir. Radyoterapi uzmanının görevleri aşağıdaki gibidir;

  • Doktorun isteği kapsamında protez veya ortez oluşturan kişidir.
  • Protez imal etmek amacıyla doktor tarafından belirlenen ölçülere göre hastadan ölçü almak ve uygun alçı modeli hazırlamakla görevlendirilir.
  • Burada oluşturulan protezlerin provasını hastaya yaparlar.
  • Protezleri ayarlayıp sabitleyen kişi ve kişilerdir.
  • Tedavi için kullanılması önerilen cihazların da hastaların kullanabileceği hale getirmekle görevlendirilir.
  • Hasta için hazırlanan protez ve ortezin bakımını tamirini yapan kişilerdir.
  • Protez için gelen hasta kayıtlarını tutan ve tedavi süreci bittiğinde hasta kaydını kapatan kişidir.

Ortopedi Teknikeri Nasıl Olunur?

Ortopedi teknikeri olabilmek için deneyimli olmanın yanı sıra bu meslek dalı için aynı zamanda üniversitelerin 2 yıllık ön lisans programından mezun olmak gerekir. Burada verilen bölümün adı “Protez ve Ortez bölümü” olup bu bölümünden mezun olmanız gerekmektedir.

Protez ve Ortez bölümünde okuyan öğrenciler eğitimi süresi boyunca çeşitli devlet ve özel hastanelerinde çalışarak staj eğitimi de alabilirler.

Ortopedi Teknikeri Çalışma Ortamı ve Koşulları Nelerdir?

Ortopedi teknisyeni daha çok hastanelerin atölyelerinde ve özel atölyelerde çalışmaktadır. Bu çalışma ortamı kokulu, tozlu ve gürültülü ortamlardır. Bundan dolayı ortopedi teknikeri çalışma ortamı mesleğin yürütülmesi, uzun süre ayakta kalmayı gerektiren mesleklerden birisidir.

Bu mesleğin icrası ile matkap vb. gibi aletlerle yapıldığı için fiziksel güç ve dayanıklılık istemektedir. Mesleğin icrası İşin sırasında yoğun kimyasal maddeler kullanılmasından dolayı alerjik ve solunum yolları hastalıkları gibi etkenler söz konusu olmaktadır. Bu nedenle tercih etmeden önce Ortopedi Teknikeri çalışma ortamını iyi bilmek gerekmektedir.

Ortopedi teknisyeni ve bir diğer adıyla da ortopedi teknikeri için hazırladığımız bu içerikte hem görev tanımının ne olduğundan hem de ortopedi teknisyeni nedir? ne iş yapar? Ortalama ne kadar maaş alır gibi merak edilen soruları yanıtladık.

Bu içeriğimizden sonra İş Güvenliği uzmanı nasıl olunur başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Bu gönderiyi değerlendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul et Mesajları Oku