Rahat Bir Doğum İçin Ne Yapılmalı? 24+ Öneri

Rahat bir doğum için ne yapılmalı? Doğum süresince sorunsuz bir operasyon için öncesinde yapılması gereken egzersizler nelerdir? 24 Farklı öneriyi yazdık

Normal doğumla ilgili bir çok olumsuz düşünce ve önyargı mevcut. Aslında normal doğum sürecini öğrenerek normal doğumu çok basit hale getirebilirsiniz. Gelin uzman doktorların tavsiyelerine kulak vererek doğumunuzu sizin ve bebeğiniz için kolay ve sağlıklı hale getirelim.

Rahat Bir Doğum İçin Ne Yapılmalı

  1. Geçmişte yaşadığınız ya da çevrenizden gördüğünüz olumsuz anne, baba ve aile olmayı etkileyen olayları unutarak hamilelik sürecine temiz bir sayfa açarak başlayabilirsiniz.
  2. Bebeğinizin anne rahminde sağlıklı gelişimi için beslenmenize çok dikkat etmelisiniz. Unutmayın siz ne yerseniz bebeğinizde onu yer.
  3. Doğum sürecini hamileliğin ilk günlerinden itibaren öğrenmeye başlamalısınız. Kendinizden emin ve kendinize güvenerek girdiğiniz hamileliğin son günleri size doğum sırasında güven verecektir.
  4. Kendinizi ve bebeğinizi emanet edeceğiniz doktordan hem güven almalısınız hem de doktorunuza güven vermelisiniz. İki insanın yöneteceği bu süreç iki insan arasında güvene dayalı olmalıdır.
  5. Doğum terapistleri ile konuşarak geçmişte sizi etkileyen doğum hikayelerinin getirdiği olumsuz düşünceleri atlatabilirsiniz.
  6. Hamileliğin 3. ayından itibaren yoga, pilates gibi sporlar ile bededeninizi doğuma hazırlamalısınız. Nefes, beden ve zihnin senkronize çalıştığı doğum sürecinde yoga ve pilates derslerinin içerikleri size yardımcı olacaktır. Ancak eğitmenlerinizin doğum süreci ile ilgili eğitim almış olmalarına dikkat etmeli ve bu eğitimleri almış kişilerle çalışmalısınız.
  7. Doğuma hazırlık eğitimlerine katılarak eğer varsa korkularınızdan arınabilir, bilgili ve kendinizden emin bir şekilde doğum gerçekleştirebilirsiniz.
  8. Rahim kasınız çok fazla çalışacağı için diğer kaslarınızın enerji harcatıp sizi yormasını engellemek için kaslarınızı gevşetmeyi öğrenmelisiniz.
  9. Nefes tekniklerini öğrenerek hem bebeğinize oksijen iletimini hem de rahat bir doğum geçirmenizi sağlayabilirsiniz. Unutmamalısınız ki doğumda bilinmesi gereken en önemli etkenlerden biri doğru nefes alıp vermektir.
  10. Normal doğumdaki tercihlerinizi öğrenmeli ve bunları erken belirlemelisiniz.
  11. Doğumunuzun kendiliğinden başlamasını beklemeniz sizin ve bebeğiniz için izlenen en sağlıklı tercih olacaktır.
  12. Doğum sırasında bedensel hareketler yapabilirsiniz. Bedeninize kulak verirseniz o size ne yapması gerektiğini söyleyecektir. Örneğin ayakta durmak, sallanmak, küçük yürüyüşler yaparak doğumunuzu kolaylaştırabilirsiniz.
  13. Doğum sırasında size yardımcı olacak kişinin gereksiz panik ve endişe yapması doğumunuzu etkileyeceği için yanınızda sakin birini bulundurmalısınız.
  14. Doktorunuz doğumun her anında sizinle birlikte olamayacaktır bu yüzden eğitimli ve sizinle birebir ilgilenebilecek ebelerin olduğu hastanelerin tercih etmelisiniz.
  15. Her doğum farklı olacağı için zaman konusunda anlayışlı olmalısınız.
  16. Doğum konusunda dışarıdan yapılacak tıbbi müdahaleler hakkında doğum öncesinde doktorunuzdan bilgi almalısınız.
  17. Doğum esnasında sizi rahatlatacak püf noktaları öğrenmelisiniz. Böylece sizin ve bebeğiniz için yan etkiler oluşturabilecek ilaçları kullanmak zorunda kalmamış olursunuz.
  18. Ikınmaları ayakta gerçekleştirerek yer çekiminin de yardımıyla bebeğinizin doğumunu kolaylaştırabilirsiniz.
  19. Doğum öncesindeki son bir aylık süreçte perine masajını uygulayabilir, doğum sırasında vajinal bölgede kesik uygulanmasını önleyebilirsiniz.
  20. Doğuma bilgili girerek size verilen sorumlulukları yerine getirebilir, tüm sorumluluğu doktorunuza yüklemeyerek rahat bir doğum gerçekleştirebilirsiniz.
  21. Eğer sezaryen müdahaleye gereksinim duyulursa kendiniz ve bebeğiniz için en iyi seçenekleri seçmeniz gerekmektedir.
  22. Doğum sonrasında bebeğinizle olan bağınızın güçlü başlaması için bebeğinizi hemen isteyebilirsiniz. Bu tarz konuları doktorunuzla konuşabilirsiniz.
  23. Doğum sonrasında sizin ve bebeğinizin yalnız kalmasına özen göstermelisiniz. Sıkı bir bağın oluşması için odanızın çok fazla kalabalık olmasına izin vermemelisiniz.
  24. Doğumdan sonraki ilk 2 haftalık zaman dilimi oldukça önemlidir. Bu dönemde yaşayacağınız ruhsal ve fiziksel değişikliklere hazırlıklı olmalısınız. Bebeğinize ve kendinize olan sorumlulukları yerine getirebilmeniz için dinlenme saatlerinizi iyi ayarlamalısınız, yorulmamalısınız.

Rahat bir doğum için ne yapılmalı? Nasıl daha rahat doğum süreci geçirilebilir? Detaylı olarak 24 farklı öneride sizleri aydınlatmaya çalıştık. Bu yazımız dışında Hamilelikte Vücut Nasıl Değişir? konumuzu inceleyebilirsiniz.

Bu gönderiyi değerlendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul et Mesajları Oku